دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۷
ایجاد خاطره خوش از مناسک دینی، از کلیدهای تربیت موفق فرزندان است

 حوزه/ کارشناس دینی گفت: تربیت فرزندان تنها به والدین محدود نمی‌شود، بلکه رسانه‌ها، جامعه و فضای مجازی نقش بسزایی در این امر ایفا می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین سید حسین حسینی قمی در سومین جلسه از برنامه "یک ظهر بهاری" در حرم زینبیه اخت الرضا با اشاره به اهمیت ایجاد تجربه‌ای مثبت و دلنشین از مناسک دینی برای کودکان، راهنمایی‌های ارزشمندی را در خصوص تربیت دینی نسل آینده ارائه کرد.

این کارشناس دینی با بیان روایتی از امام رضا (ع) مبنی بر "احسنوا فی شهر رمضان الی عیالکم" (در ماه رمضان به زن و فرزندان خود نیکی کنید)، گفت: والدین باید مراقب باشند تا مناسک دینی، به ویژه برای کودکان، با سختی و ناخوشایندی همراه نباشد.

وی با اشاره به این که برخی کودکان با دیدن چادر نماز مادر، شروع به گریه می‌کنند، زیرا این امر را نشانه دوری و عدم توجه مادر تلقی می‌کنند، عنوان کرد: می‌توان هم نماز خواند و هم خاطره خوشی برای فرزند ایجاد کرد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی، دلسوزی و بردباری را از ویژگی‌های برجسته انبیاء برشمرد و افزود: در سوره هود، خداوند، حضرت ابراهیم (ع) را به صفات "اوّاه و حلیم" توصیف فرموده است.

کارشناس دینی با تاکید بر اینکه خداوند در قرآن کریم بر لزوم الگوبرداری از حضرت ابراهیم (ع) توصیه فرموده است، تصریح کرد: خداوند نمونه‌ای از حلم آن حضرت را در برابر عموی مشرک خود ذکر کرده که پس از تهدید به رجم، حضرت ابراهیم (ع) با سلام و طلب مغفرت از خداوند پاسخ داد. این رویکرد، الگویی برای برخورد با فرزندان در آموزش مناسک دینی است.

وی خاطرنشان کرد: در مقابل حضرت یونس (ع) به دلیل عصبانیت زودرس، مورد توبیخ الهی قرار گرفت و ترک اولی انجام داد.

کارشناس دینی همچنین با ذکر نمونه‌ای از سیره امام صادق (ع)، افزود: ائمه اطهار (ع) با دشمنان خود نیز با منطق و مدارا برخورد می‌کردند؛ چنان که مناظره آن حضرت با فردی که جذب مکاتب انحرافی شده بود، منجر به هدایت وی و تبدیل شدن آن فرد به شاگرد ممتاز امام، هشام‌بن حکم، شد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی راهکارهای عملی برای هدایت فرزندان به سوی مناسک دینی را تشریح و عنوان کرد: والدین باید با فرزندان خود صحبت کرده و آنها راتوجیه کنند.هدایت همیشه با خواندن هزاران آیه قرآن صورت نمی‌گیرد، بلکه گاهی یک جمله، یک روضه، یک زیارت یا یک دوست خوب می‌تواند مؤثر باشد.

وی تاکید کرد: والدین نباید از عدم اهتمام فرزندان به مناسک دینی، غصه بخورند، زیرا مادر غمگین نمی‌تواند عملکرد خوبی در برخورد با فرزند داشته باشد.

کارشناس دینی اضافه کرد: اگرچه احکام دینی به فرزندان آموخته می‌شود، اما نباید آن‌ها را مجبور کرد؛ بلکه در این زمینه باید به کلام فقیه و فتوای مشهور توجه داشت.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی با تاکید بر لزوم شکیبایی و حوصله در اجرای مناسک دینی توسط فرزندان تصریح کرد: تربیت فرزندان تنها به والدین محدود نمی‌شود، بلکه رسانه‌ها، جامعه و فضای مجازی نقش بسزایی در این امر ایفا می‌کنند.

وی عنوان کرد: والدین هنگام نصیحت فرزندان، ابتدا به نقاط مثبت و خوبی‌های آن‌ها اشاره کنند و سپس به موعظه بپردازند و از سرزنش آنها اجتناب شود.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha